Така се прави прочутата арменска вкусотия схторац (скоростна и лесна рецепта)

0
441

Това арменско ястие схторац става удивително вкусно

Предлагаме ви рецептата за схторац – чудна арменска вкусотия, от която пръстите ще си оближете. Приготвя се много бързо и лесно, а става страшно разяждащо.

схторац
Това е схторац – бързо, лесно и много вкусно арменско изобретение

Трябват ни един среден по големина патладжан. А за плънката му са ни нужни 60 грама цедено кисело мляко, сто грама сирене, копър, див чесън, бял пипер.

Първо трябва да си нарежем патладжана по дължина на филийки. После го осоляваме и го оставяме за 15-ина минутки настрани, за да му изтече горчивият сок.

После измиваме добре филийките от патладжана и внимателно ги подсушаваме със салфетка. Идва ред на запържването му в загрятата мазнина, докато не добие апетитен златистокафяв цвят.



Щом е вече изпържен добре, го оставяме настрана, за да изстине и през това време си приготвяме вкусната плънка за него. Това става като настържем на по-ситно сиренето и го разбъркаме с цеденото кисело мляко.

После подправяме плънката с копъра, белия пипер и дивия чесън. От тази вкусна готова плънка поставяме по една лъжичка на всяка от филийките патладжан и хубаво завиваме на руло.

Това е то, цялата „сложнотия“ на известното арменско ястие. Което обаче става такава разядка и вкусотия, че спокойно може човек и да преяде с него.

Поради причината, че се прави много лесно и не е никак скъпо, но пък за сметка на това е оригинално и апетитно, не го пропускайте и когато се чудите с какво да нагостите приятелите си.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.