Така се прави лесна и много вкусна яхния от сърца (чудно ястие за семеен уют)

0
910

Тази яхния от сърца става много вкусна и апетитна, ще ви хареса

Предлагаме ви рецептата за чудна яхния от сърца, която в студеното време придава особен уют на домашната трапеза. Прави се лесно и не изисква никакви специални умения. А е така апетитна и уханна, че всеки я харесва.

яхния от сърца
Бърза, лесна, ароматна и много вкусна става тази яхния от сърца

Трябват ни три свински или две телешки сърца, един морков, една глава лук, половин чаша с олио, четири домата, половин чаша с брашно, лъжичка червен пипер, половин връзка магданоз, черен пипер, четири скилидки чесън, един дафинов лист, сол на вкус.

Първо трябва да сварим сърцата в подсолена вода. След това ги отцеждаме хубаво и ги нарязваме на филийки. Накълцваме и лука и го запържваме в олиото, докато омекне.

След това прибавяме към него брашното, заедно с настърганите домати, червения пипер и моркова. Разреждаме сместа с прецедения бульон и поставяме вътре дафиновия лист, счукания чесън, черния пипер и накълцания на ситно магданоз.



Накрая изсипваме вътре и сварените, и вече нарязани сърца като оставяме ястието да се свари на котлона до пълна готовност. Да, тази яхния не е от най-популярните може би, но смеем да твърдим, че е повече от вкусна.

Не се колебайте да я опитате, защото се приготвя много лесно и винаги се получава чудесно. Не ви трябва да сте супер готвач, за да си я направите по мерак.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.