Така се прави пухкав крем капучино (много вкусен и лесен)

0
569

Този крем капучино се разтапя в устата като истински еликсир

Предлагаме ви рецептата за вкусен и лесен крем капучино, който става толкова пухкав и благ, че се разтапя в устата. Още от първата лъжичка ще се влюбите в него, гаранция.

крем капучино
Разкошен крем капучино и много лесен

Трябват ни 200 грама бял шоколад, 200 грама сладкарска сметана, 200 грама прясно мляко, две лъжички желатин, две лъжици с пудра захар, една лъжица с нес кафе, какао на вкус.

Първо трябва да си накиснем желатина в две лъжици студена вода и да го оставим да престои за малко в нея. Прясното мляко го кипваме и го изсипваме върху вече начупения бял шоколад.

Сместа се оставя да престои за около 3-4 минутки, а после се разбърква хубаво, за да стане съвсем еднородна и хомогенна субстанция. Прибавяме после към нея и нес кафето, а после леко охлаждаме сместа.



След това идва ред на желатина, който също се добавя към нея и отново всичко се разбърква усърдно. Идва ред да се прецеди през ситна цедка, което е много важно условие, за да се получи хубав и качествен крем.

След като е вече готов, оставяме този чуден крем капучино да се охлади в хладилника, но така, че да не се желира. През това време си разбиваме сметаната заедно с пудрата захар така, че да стане на пухкав сняг.

Двете смеси отново се разбъркват добре и се разпределят по чашите, в които сме решили да поднесем крема. Добре е те да са прозрачни, за да се види тази красота.

Най-отгоре в самите чаши поръсваме с какао на вкус и можем вече спокойно да го поднесем на семейството или приятелите си. Уникален става този крем капучино, както сами ще се уверите щом го вкусите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.