Пилето може да има божествен вкус: Опитайте го по тази простичка, но удивителна рецепта!

0
1688

Направено така, пилето става повече от фантастично и вкусно

Предлагаме ви една простичка, но удивително вкусна рецепта за пилешко месо, което след това не може да познаете – толкова апетитно и разтапящо се става. Само го вкусете и ще видите сами.

пиле
С тази рецепта пилето става удивително

Трябват ни едно пиле, една кофичка със заквасена сметана, 200 грама аспержи, 200 грама гъби, масло, сол на вкус, черен пипер, мащерка, соев сос, сок от един лимон.

Първо трябва да си почистим хубаво цялото пиле и да го осолим по наш си вкус. После правим маринатата за него като смесваме лимоновия сок, мащерката, соевия сос, лъжица с разтопено масло и черен пипер на вкус.

С тази марината след това намазваме обилно пилето и поставяме вътре в него две лъжици от сметаната. После го оставяме да престои на хладно около половин час и чак тогава го поставяме да се пече във фурната, но в предварително намазнена тава.



Ако искате, първо може да сложите в тавата и домакинско фолио, за да не загори пилето в нея. Докато то се пече, през това време си почистете аспержите и ги сложете да се задушат заедно с нарязаните гъби и една лъжица масълце.

Не им отнема много време на котлона, така че ги следете добре. След това разбъркайте хубаво и прибавете към тях останалата сметана, заедно с черен пипер и сол на вкус.

Готовото вече крехко и вкусно пиле го поднесете в чинията заедно със сметановия сос и аспержите. Става една различна и уникална вкусотия, която ще ви грабне още от първата хапка.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.