Вкусна бадемова торта правим само за час (няма такава разкошотия)

0
328

Тази бадемова торта е нещо уникално вкусно и допада на всеки

Предлагаме ви рецептата за бадемова торта, която правим само за час, а става толкова вкусна, че ще се влюбите в нея. Просто малка фантазия е и е идеална за всеки повод, както и обикновено събиране с приятели.

бадемова торта
Чудна бадемова торта, обичат я всички

Трябват ни четири белтъка, 150 грама пудра захар, 250 грама бадеми.

А за крема са ни нужни четири жълтъка, сто грама захар, 30 грама нишесте, 200 грама прясно мляко, една лъжичка с ванилова есенция, 200 грама краве масло, бадеми за поръсване.

Първо трябва да си вземем една огнеупорна кръгла тава и да я застелем с хартия за печене. После я намасляваме и набрашняваме, а фурната загряваме на 180 градуса.



Бадемите ги смиламе и ги смесваме с пудрата захар като разбъркваме хубаво, а белтъците ги разбиваме на твърд сняг. Добавяме бадемите със захарта и пак внимателно разбъркваме всичко това. После прехвърляме тестото в тавата и печем блата за около 20 минутки.

След това го оставяме да изстине и после го режем на две части. Взимаме отделен съд и в него смесваме захарта, жълтъците, млякото, нишестето и ванилията. Варим ги на водна баня като не спираме да бъркаме сместа.

Охладеният вече крем се разбива на средна скорост с помощта на миксер и постепенно към него се прибавя омекналото краве масло.

Двете равни части от блата се слепват една към друга с плътен слой от крема, а отгоре тортата също се намазва обилно с него и се поръсва с филираните бадеми. Накрая оставяме да стегне в хладилника за няколко часа или за една нощ.

Тази бадемова торта става страшно вкусна и се харесва на всеки. А хубавото е и, че винаги се получава перфектно, без значение дали сте опитни или лаици в кухнята.

Пожелаваме ви да си я хапнете с удоволствие и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.