Така се прави свински дроб по лозарски (няма такава вкусотия)

0
543

Този свински дроб по лозарски става просто фантастичен

Предлагаме ви рецептата за свински дроб по лозарски, в който ще се влюбите от първа хапка. Прави се лесно и много бързо, а става невероятно вкусно ястие и отлично мезе.

свински дроб по лозарски
Свински дроб по лозарски става ястие за чудо и приказ, също и мезе

Трябват ни един килограм черен дроб, една чашка олио, четири глави кромид лук, три скилидки чесън, лъжица и половина с доматено пюре, една чаша с червено вино, една лъжичка червен пипер, 5-6 зърна черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си почистим добре черния дроб, а после да го нарежем на кубчета. Посоляваме ги и ги изпържваме във вече нагорещената мазнина. След това изваждаме готовия дроб от тигана и го преместваме в чиния.

На негово място в същата мазнина задушаваме нарязаните чесън и лук. Поръсваме ги след това с червения пипер и разбъркваме добре, а после заливаме сместа с предварително затопленото червено вино и с чаша топла вода, в която сме разтворили доматеното пюре.



Добавяме вътре и целите зърна черен пипер. След около десетина минутки поставяме обратно вътре и свинския черен дроб като оставяме тази вкусотия да се довари още за около десетина минути, но на умерен вече огън.

Ястието е лесно и бързо, става за около 40 минути с цялото му приготовление. Този дроб по лозарски е наистина страшна вкусотия и толкова апетитен, че става и за повече от прекрасно мезе с добра компания.

Пожелаваме ви да си го хапнете с огромно удоволствие и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.