Задължително сложете монета във фризера преди да излезете

0
337

Този трик не отнема много време, а върши отлична работа

Специалисти съветват задължително да поставяте монета във фризера, преди да излезете от жилището си.

Вероятно ви се е случвало след дълго отсъствие от дома ви да се приберете и да установите, че дигиталните ви часовници показват грешно време.
Това често пъти е знак, че токът е спирал, но няма как да разберете колко често сте оставали без ток и колко дълго време не сте имали електричество.

А замисляли ли сте се какво се случва с продуктите във фризера – размразяват се и отново замръзват, което е доста опасно.

монета
Този трик не отнема много време, а върши отлична работа

За да разберете дали храната от фризера е годна за консумация се нуждаете от вода, монета и чаша.



Налейте вода в чашата и я сложете във фризера. След като замръзне поставете вашата монета отгоре и отново я върнете във фризера. Когато се върнете след по-дълго отсъствие у дома и решите да използвате някоя от храните във фризера, първо погледнете къде се намира монетата.

Ако тя все още е на повърхността на леда в чашата, то това означава, че прекъсванията на тока не са били фатални за храната ви.
В случай, че тази монета вече се намира на дъното на чашата, това е лош знак. Със сигурност не сте имали електричество доста дълго време, след като водата се е разтопила и монетата е потънала, пише Блиц.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.