Шок за Цецка Цачева: Румен Радев детронира ГЕРБ?

0
286

Румен Радев се оказа печелившият коз на всички протестиращи срещу ГЕРБ!

Управляващата партия ГЕРБ се оказа в изключително тежко състояние след първите резултати от Изборите днес. Румен Радев, който е подкрепен от БСП, води в класирането, научи Topactualno.com.

Засега е изчислено, че генералът е събрал 24.8% от вота на избирателите. Цецка Цачева от ГЕРБ е на втората позиция с 23.5%. Тройката се допълва от Красимир Каракачанов, който е събрал до момента около 13%.

Вече е сигурно, че балотаж ще има, както се и очакваше. На него отиват ген. Радев и г-жа Цачева. Двубоят между тях ще се състои следващата неделя.

Цецка Цачева засега губи от Румен Радев
Цецка Цачева засега губи от Румен Радев

Загубата на първото място от страна на Цецка Цачева се тълкува от много специалисти като началото на края на ГЕРБ. Има огромна вероятност, ако госпожа Цачева не стане президент, в правителството да завалят оставки.



Мнозина дори предричат оставка и на самия Бойко Борисов, който носи пълната отговорност за избора на кандидат – президента.

Опозицията вече поиска предсрочни парламентарни избори, тъй като президентските днес се тълкуват като загуба на доверие на обществото в управляващите.

Интересното е, че само за месец и половина Румен Радев се превърна от никому неизвестен във фаворит за български президент. Нещо, което се възприема от всички специалисти като изключителна сензация.

Преди месец бе проведено изследване на една от социологическите агенции, в което избраникът на ГЕРБ водеше с цели 10%. Тогава името на Цецка Цачева още не бе оповестено.

Оказва се, че анонимният кандидат е имал по-големи поддръжници сред народа, отколкото председателя на Народното събрание.

Според проучванията, резултатите и на балотажа няма да бъдат много по-различни. Мнозина виждат в ген. Радев протест срещу статуквото, тъй като е сравнително ново лице в политиката.

Що се отнася до Референдума, той бележи положителен вот и по трите си въпроса. Близо 80% от избирателите са гласували с „Да“ по всички точки.

Избирателната активност е доста по-голяма в сравнение с президентските избори преди 5 години. Тогава бяха гласували 51%, а сега гласа си са дали близо 60% от бъгларското население.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.