Казват му селски обяд: Най-евтината вкусотия! (по стара рецепта на баба)

0
327

Този селски обяд е едно наистина много лесно, евтино и вкусно ястие

Предлагаме ви една стара рецепта на баба, която се нарича селски обяд. Няма по-евтино и бързо нещо от тази вкусотия, в която ще се влюбите от първата хапка. Непременно я опитайте, защото наистина си струва.

селски обяд
Бърз, лесен и страшно евтин селски обяд, който става повече от апетитен

Трябват ни един килограм чушки, шест яйца, сол на вкус, черен пипер и магданоз.

Тази евтина вкусотия се прави за наистина отрицателно време, но става повече от апетитна и няма българин, който да не я хареса. С топъл хляб към нея, направо пръстите ще си оближете.

Прави се повече от лесно като първо трябва да измием, почистим и нарежем чушките на парчета, а после да ги изпържим в мазнина до готовност.



След това прибавяме към тях яйцата и разбъркваме. След като и яйцата са вече изпържени, поръсваме с пресния магданоз, който преди това сме накълцали на ситно.

Това е цялата философия на това вкусно ястие, което и нашите баби са правили навремето. Ако искате да подобрите малко рецептата, може да добавите към нея и настъргано сирене, а може и кашкавал.

Но и само така, както си е дадена по класическата рецепта, става невероятно вкусна и е идеална за някои от онези дни, в които броим часовете до поредната си заплата.

Пожелаваме ви да си хапнете тази селска вкусна манджичка с огромна наслада и до нови срещи с нашите и ваши вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.