Така се прави телешко по старобългарска рецепта (няма друг такъв уникален вкус)

0
300

Това телешко по старобългарски е истинска вкусотия

Предлагаме ви една много интересна рецепта за телешко по старобългарски, от която пръстите ще си оближете. Никак не е сложно, а ще видите колко вкусно става.

телешко
Чудно вкусно телешко по старобългарска рецепта

Трябват ни един килограм телешко месо от шол, три четвърти чашка олио, две чашки оцет, една глава чесън, млян черен пипер, счукан бахар, счукан кимион, една лъжичка канела, олио за намазване и сол на вкус.

Първо трябва да си почистим телешкото месо от ципите и да го нарежем на порции, които след това добре начукваме с дървено чукче. Поръсваме после с подправките сол, кимион, бахар, черен пипер и канелата.

Намазваме мръвките с олио и ги поставяме да се пекат на нагорещената преди това скара, докато на повърхността им не се образува апетитна кафява коричка.



Изпеченото вече месо го взимаме и го поставяме в отделен съд като между парчетата поставяме почистените скилидки чесън. Заливаме отгоре с нагорещеното олио, с оцета и с малко гореща вода.

Това ястие се похлупва плътно с един капак и се замазва отгоре с тесто. Накрая не ни остава друго, освен да го оставим да се задуши на слаб огън за около един час.

Тази рецепта за телешко по старобългарски е много простичка и се прави лесно, но става такава вкусотия, че месото ще ви накара пръстите си да оближете. А какво мезе става от него, просто не е за разправяне. Опитайте сами и ще видите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.