Румен Радев се казва новият президент на България!

0
275

Румен Радев смаза категорично Цецка Цачева и стана новият български президент!

България избра своя нов президент и неговото име е Румен Радев. Генералът спечели безапелационно с над 58% избирателен вот. Съперникът му на балотажа Цецка Цачева е получила над 35%, научи Topactualno.com.

Ген. Радев се яви като независим кандидат, подкрепен от БСП. Той предизвика истинска сензация още на първи тур, след като го спечели, въпреки че беше сред най-неизвестните кандидати.

Сега Румен Радев довърши започнатото и съкруши Цецка Цачева и ГЕРБ. Победата му ще постави ново начало в България.

Румен Радев е новият ни президент
Румен Радев е новият ни президент

Очаква се премиерът Бойко Борисов да хвърли оставка след тази вечер. Той обеща това, ако г-жа Цачева изгуби Изборите, както и стана.



Заместник на Румен Радев ще бъде Илиана Йотова. Двамата ще встъпят в длъжност от 2017 година.

Така ГЕРБ изгуби властта си по отношение на президентския пост. Сегашният ни държавен глава Росен Плевнелиев е именно от управляващата партия.

Интересното е, че столицата София отново е червена, както беше и на първия тур. По принцип там БСП по традиция се представя по-слабо, но не и този път. За последно София беше червена през 2005 г. на парламентарните избори.

Генерал Радев по всяка вероятност е обрал голяма част от вота на Патриотите, които бяха трета сила на миналия тур. Освен това независимата му кандидатура, подкрепена от БСП, дава предпоставки за вота както на червените поддръжници, така и на безпристрастните.

С вота си българският народ показа на управляващите, че не одобрява Цецка Цачева за президент. ГЕРБ водеше убедително в резултатите, преди Борисов да посочи именно председателя на Народното събрание за своя кандидат.

Не е ясно оттук нататък г-жа Цачева каква длъжност ще заеме, ако премиерът действително спази думата си и подаде оставка.

Дано новият президент спази всичките си обещания и работи само за благото на страната, както е по конституция!

Очаквайте подробности дали ГЕРБ действително ще предаде властта!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.