Нови стряскащи факти за газираните напитки

0
276

Изключете ги от менюто си или сведете приема им до минимум

Газираните напитки са любими на мнозина, но давате ли си сметка какво си причинявате с приема им?

Оказва се, че хроничното недоспиване е пряко свързано с редовния прием на газираните напитки. Предупреждението бе направено от медици в статия поместена на страниците на списание Sleep Health.

Специалистите смятат, че съществува връзка в рамките, на която навикът да се пият газираните напитки и безсънието се усилват един друг.
Това е причината, поради която мнозина са пристрастени към газираните напитки и не могат да се откажат от приема им.

газираните напитки
Изключете ги от менюто си или сведете приема им до минимум

Арик Пратер от Калифорнийския университет в Сан Франциско е категоричен, че до голяма степен обществото може да се справи с болести като затлъстяване и диабет като ограничи консумацията на газираните напитки и подобри съня си.
Пратер и колегите му са стигнали до това заключение след наблюдение проведено над 19 хиляди души, участвали в национална здравна програма в периода от 2005 до 2012 година.



Медиците са стигнали до извода, че хората, приемащи газирани и подсладени напитки в големи количества спят средно по пет часа на денонощие, а понякога и по-малко.
Колкото повече увеличавали количеството на приетите газирани напитки, толкова по-силно изразено било безсънието им.

След като вече сте наясно с данните от проведеното изследване може би ще се съгласите, че най-добре е да изключите изцяло или да сведете до минимум приема им, пише retro.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.