С тези храни ще подобрите интелигентността си!

1
274

Храната е важен фактор за поддържане не само на физическия, но и на менталния живот, тя е пряко свързана с интелигентността

Мозъкът ни е неразделна част от тялото ни, затова и храната, която поглъщаме всеки ден, не само се грижи да поддържа физически тялото ни, но и менталното ни състояние.

интелигентността
Яжте тези храни, за да подобрите интелигентността си

Храните поддържат интелигентността ни, затова трябва да внимаваме какво консумираме, съветва ни profit.bg.

Всички знаем, че рибата е известна като „храната на мозъка”.

Тя е богата на безценните за мозъка ни омега 3-мастни киселини.Рибата е богата на фосфор, тя предпазва мозъка ни от различни заболявания и деменция.

Учени са доказали, че ако редовно си хапвате различни видове риба. Това ще подобри мозъчната ви дейност с повече от 15%.

Важно е в режима на децата и подрастващите младежи рибата да се включва поне два пъти през седмицата, за да може да приемат нужните им минерали и вещества, с които да се подобри интелигентността им.

Друга храна, която е богата на безценни вещества за здравето на тялото и на мозъка ни, това са яйцата. Те са изключително богати на витамини от група В, които провокират по-добро действие на мозъка ни.

Зърнените и бобовите храни са богати на полезни вещества.

Сред тях, за интелигентността ни обаче, първенец е вкусната леща.

Тя е богата на желязо, което се свързва много добре с кислорода в кръвта, а оттам спомага и за отличното снабдяване на мозъка с кислород.

Млякото също е безценен продукт, с помощта на който поддържаме тялото и интелигентността си в готовност да се справим с предизвикателствата на забързаното ни ежедневие.

Освен за костите, млякото е много полезно и за правилното функциониране на мозъка ни.

В него се съдържа антиоксидантът глутатион, с помощта на който се преодолява т.нар. окислителен стрес – причинител на тежките ментални заболявания като Паркинсон и Алцхаймер.

Друг леснодостъпен, но много важен за дейността на мозъка ни храна, са орехите.

Тяхното богато съдържание на йод, на магнезий, витамини и на полезни вещества, стимулират мозъчната ни дейност.

Особено полезна е комбинацията от мед с орехи, особено преди изпит. Това изпитано средство директно ще помогне на вашата интелигентност.

сподели бутон

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. С храна може да се подобрят качествата на ума, а не интелекта. Интелектът се определя от натрупани знания, което няма общо с храната! Бъдете по-точни, моля!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.