Само за 20 минути: Така се прави вкусен качамак с гъби! (ушите ще си изядете)

0
823

Този качамак с гъби става наистина някаква разкошотия

Предлагаме ви рецептата за качамак с гъби, който става толкова вкусен, че друго няма и да погледнете на трапезата. Прави се само за 20-ина минутки, много е лесен, но за сметка на това разкошен.

качамак
Уникален качамак с гъби и се прави лесно като детска игра

Трябват ни 200 грама царевичен грис, около един литър вода, четири лъжици олио или зехтин, 250 грама гъби, два стръка праз лук, 200 грама сирене.

Първо трябва да сложим водата на котлона, за да заври. След като заври, отдръпваме тенджерата от печката и прибавяме вътре на тънка струйка царевичния грис като не спираме да бъркаме енергично с лъжица и само в едната посока.

След това връщаме тенджерата на котлона и когато видим, че сместа е вече завряла, прибавяме към нея и една-две лъжици олио или зехтин.



Пет минутки, след като е заврял, нашият качамак е вече готов. Не забравяйте, че трябва да го бъркате и наблюдавате през цялото време, за да не се степа при приготвянето – само това му е философията.

След това нарязваме на ситно гъбите и ги задушаваме в един дълбок тиган заедно с две лъжици зехтин или олио. Когато водата от тях се изпари, добавяме вътре и праз лука.

Към още топлия качамак след това добавяме и натрошеното сирене, а накрая го разсипваме в чинии. Отгоре върху всяка порция се слагат вкусните и ароматни гъбки, заедно с праз лука.

Лесно и много бързо става този качамак с гъби, но е една от родните и традиционни класически вкусотии, които всеки човек харесва и помни още от детските си години.

Пожелаваме ви да си го хапнете с кеф и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.