Йорданка Христова е съсипана след смъртта на Фидел Кастро

0
541

Фидел Кастро се спомина и остави Йорданка Христова да тъжи!

Една от емблемите на комунизма в световен мащаб вече не е сред нас. Смъртта на Фидел Кастро дойде донякъде очаквано, тъй като той беше на цели 90 г., но това все пак остави много хора да страдат за него.

Сред тях е и Йорданка Христова. Българска певица, която години наред беше музата на кубинския лидер. Тя не е реагирала никак спокойно на скръбната вест, разкриват източници.

Данчето се разплакала и се отделила с собствената си компания. Днес тя не иска да вижда никого, твърдят близките й.

Йорданка Христова страда за Фидел Кастро
Йорданка Христова страда за Фидел Кастро

Въпреки че изпълнителката на „Сърца червени“ изкара дълъг брак, за нея се говори, че е била влюбена най-дълбоко през своя живот във Фидел Кастро. Чувствата им са били споделени, но обстоятелствата ги разделят.



За Йорданка Христова тази година със сигурност ще остане като една от най-черните в живота й. Тя изгуби последователно само за няколко месеца двама от най-скъпите си хора.

През лятото от този свят си отиде свекърът й Григор Стоичков. Сега пък се спомина някогашният й любовник Фидел Кастро. И двамата бяха на по 90 г.

Кастро е може би най-яркият политик в историята на Куба. Неговото управление ще се запомни с това, че той избра СССР пред САЩ по време на Студената война.

Преди Фидел да дойде на власт, американците ползват близка Куба като своя метрополия. Новият лидер обаче променя нещата с твърда ръка.

Фидел Кастро налага социализма в Куба и сближава максимално страната със СССР. Това води съответно до влошени диплотически отношения със САЩ.

Срещата му с Йорданка Христова става именно благодарение на политиката на двете страни. По онова време България също е социалистическа държава.

Според мнозина основното постижение на Фидел е, че прави кубинското население много по-грамотно и образовано. Така то става трудно манипулируемо и по-независимо, което предпазва страната от нежелани външни намеси.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.