Ароматно и вкусно: Така се прави крехко телешко с карамелизиран лук! (лесна рецепта)

0
537

Това телешко с карамелизиран лук става малка фантазия

Предлагаме ви рецептата за крехко телешко с карамелизиран лук, в която ще се влюбите. Как ухае само и колко е вкусно, направо не е за разправяне.

телешко с карамелизиран лук
Вкусно, ароматно и много лесно телешко с карамелизиран лук

Трябват ни един килограм телешко месо, 500 грама дребни глави лук, една чаша с доматено пюре, една чаша телешки или пилешки бульон, една чаша с червено вино, черен пипер, две лъжици олио, две лъжици масло, две лъжички захар, две лъжици брашно, сол на вкус, мащерка, риган.

Първо трябва да вземем една тенджера с незалепващо дъно и в нея да запържим телешкото месо в олиото, докато покафенее. То е нарязано на малки кубчета и го запържваме за около пет минутки.

След това прибавяме маслото, заедно с лука, който сме нарязали на половинки или четвъртинки. Посоляваме на вкус. Оставяме лука да омекне като няколко пъти разбъркваме.



След това намаляме огъня и поръсваме със захарта като отново разбъркваме. Оставяме за около десетина минутки лукът да се карамелизира, а после прибавяме към него мащерката, брашното и червеното вино.

Оставяме тази смес да заври на котлона, а после прибавяме към нея доматеното пюре и отново оставяме тази вкусотия да къкри на котлона за около час или докато стане готова.

Накрая я поднасяме с гарнитура по наше си желание, но и само така да го оставите, това ястие ще ви шашне с превъзходния си вкус и аромат. Много е апетитно и е идеално решение за трапезата дори по специален повод и когато имате гости.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.