Мале мила: Само вкусете това чесново свинско с топено сирене! (акъла ще ви вземе)

0
730

Това чесново свинско с топено сирене е една от най-големите вкусотии

Предлагаме ви рецептата за чесново свинско с топено сирене, която спокойно можем да определим като кулинарно чудо. Няма по-крехко, ароматно и вкусно нещо от това месце, приготвено иначе лесно и приятно.

свинско с топено сирене
Който веднъж го е опитал това чесново свинско с топено сирене, не го забравя, а иска още и още

Трябват ни един килограм свинско месо, 150 грама топено сирене, десет скилидки чесън, една чаша с бяло вино, масло, черен пипер и сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем свинското месо на кубчета или да го начукаме хубаво на пържоли – както предпочитате, така го направете.

После го запържете за малко в загрятото предварително масълце, а после го изсипете в една тенджера от йенаглас като към него прибавите и топеното сирене, заедно с нарязаните на филийки скилидки чесън.



Полейте отгоре с бялото вино и подправете с черния пипер и солта на вкус. Накрая поставете тази йенска тенджера или друг съд от йенаглас във вече загрятата на 200 градуса фурна и оставете вкусотията да се пече за около час време.

Тези чеснови свински мръвки ги поднасяме с гарнитура по желание, но да знаете, че стават толкова апетитни и вкусни, че нямат оставяне.

Не забравяйте заедно с тях да си сипете и по една чаша хубаво червено вино, а може и ракийка. Хем ще ви е много по-сладко, хем ще се застраховате от настинки и вируси.

Пожелаваме ви да си ги хапнете с огромен апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.