Вярвате или не: Душата напуска тялото, когато сънуваме! (Още мистерии)

0
1512

Душата напуска тялото, когато спи

Душата митарства в паралелни светове, когато спим. В това вярват северноамериканските индианци. За тях сънищата са вплетени в културата им. Сънищата са забележителна част от културата на индианците. Те вярват, че когато спим и сънуваме душата напуска тялото.

Душата напуска тялото, когато спим
Душата напуска тялото, когато спим

Малките деца са научени да използват сънищата като напътствие и като път към съзнанието им. Индианците ас убедени, че всеки човек притежава не една, а три души.

Душата е свързана с тялото, но една част от нея митарства из други, паралелни светове.

Първата се манифестира чрез духа и е позната като его. Втората за червенокожите е тяло-душа. Тя дава на телата ни енергия и живот, когато пристъпваме във физическия свят и не спим, а будуваме.



Индианците вярвам, че имаме и свободна душа. Тя напуска физическото тяло, когато човек сънува. Тази душа пътува в други измерения, докато останалите две остават свързани с физическото тяло. В това са убедени индианците.

Те не вярват, че мозъка ни сънува по начина, по който на нас ни се иска. Нито това е дело на нашето тяло. Убедени са, че тази душа пътува в различни светове, изцяло нов свят, както и в други измерения, и се среща с душите на други хора. Както и с не човеци.

Според индианците и реалния и света на сънищата е много важен-защото и двата доказват непостоянството на живота.
Духовете и душите, които напътстват човека в неговия жизнен път могат да се свързват с нас чрез сънищата. Така те се свързват с нас чрез символични взаимодействия и събития, които сънуваме.

По време на сън ние може да приемаме и предаваме духовна и физическа информация. Заради това индианците търсели съвет за разтълкуване на сънищата си от старейшините и шаманите, както ние в модерния свят се допитваме до психотерапевти.

Духовете водачи не могат да повлияят директно върху израстването на душите ни. Те могат да ни предадат послания и напътствия именно чрез сънищата.

Западната медицина все още няма категоричен отговор какво точно са сънищата. За индианците те са връзка с други измерения, други души и начин за предаване на информация.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.