Уникално! Решението на Доналд Тръмп втрещи целия свят

0
346

Доналд Тръмп направи нещо изключително, което влиза в историята на САЩ!

Новият президент на Щатите Доналд Тръмп показа, че е над нещата. Бизнесменът взе решение, което досега никой не е взимал, научи Topactualno.com.

Милиардерът съобщи официално, че се отказва от президентската си заплата. Той ще работи за страната без пари, предадоха от САЩ.

Така Доналд Тръмп става първият държавен глава на Съединените щати, който няма да се облазни с нищо от властта. Счита се, че и в световен мащаб това се е случвало изключително рядко.

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Състоянието на Тръмп по принцип варира на няколко милиарда долара. Затова е ясно, че той не се нуждае от заплатата си в Белия дом.



Самият факт обаче, че президентът отказва тези пари, изглежда като негов плюс в очите на хората. Това може да ги накара да смятат, че той мисли наистина за народа си, вместо за свои облаги от властта.

„Доналд Тръмп не се нуждае от нищо за себе си, защото е човек, който е постигнал всичко. Затова е ясно, че искаше президентския пост с цел ново издигане на САЩ като могъща световна сила.“ – пишат зад Океана.

Президентът, който ще встъпи във власт след Нова година, твърди, че с парите, които ще бъдат спестени от президентската му заплата, ще помогне на американската икономика. Те ще бъдат вложени в страната и така ще има възможност за реинвестиране след време.

Съединените американски щати е третата по задлъжнялост държава в света, след Япония и Италия. Тя има заеми за над 13 трилиона.

Това бе главната причина населението да протестира срешу политическото статукво, довело страната до това положение. Затова бе избран именно Доналд Тръмп – човек, който е бизнесмен и през годините е стоял по-далеч от политическия живот.

Новият американски президент се опитва да стои по-близо до народа, тъй като се счита за един от него. Той го показа не само с отказването си от заплатата, но и с решението си да остави синът му у жена му да живеят отделно от него за няколко месеца, за да може детето да довърши учебната година в позната среда.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.