Мистерията Странджа планина продължава: Тук ли е погребана наистина богинята Бастет?

0
703

Странджа планина е една от най-мистериозните планини у нас

Странджа планина крие много тайни. Според една от тях тук се намира и гроба на богинята Бастет. Египетската богиня-котка е заровена в недрата на планината, но никой не знае къде точно е местото, обаче съществуват различни предположения.

В Странджа планина ли е погребана египетската богиня Бастет?
В Странджа планина ли е погребана египетската богиня Бастет?

Още ясновидката баба Ванга е казвала, че в областта Градище, в близост до Малко Търново, е скрит каменен ковчег от черен гранит.

Саркофагът бил пренесен от Египет преди хиляди години и скрит дълбоко в земята.Това е твърдяла приживе петричката врачка.

Людмила Живкова също е изпращала експедиции в Градище, за да открият гроба и ковчега на египетската богиня с тяло на котка, но те всички удряли на камък.



Според ясновидката Ванга дори да бъде открит саркофага, хората няма да успеят да разчетат писмото, което според нея съдържало важна и ценна информация.

„Ковчегът на Бастет е бил пренесен на наша земя по море. Хората, които са участвали в това са били избити, за да не знае никой къде е мястото, където е заровен той”, казват специалистите.

И така и до днес не е открита следа, нито гроба на мистериозната богиня. Според митологията на египтяните Бастет е била дъщеря на бога на Слънцето-Амон Ра. Но има и още, защото Бастет е изключително интересно същество.

Древните са я наричали богиня, но всъщност истината е друга. Тя е била високоразвито същество, принадлежало на долна лунна династия.

Според експертите са съществували две династии-горна лунна и долна лунна.

Те са се намирали на Луната като две определени енергийни същности.
Езотериците твърдят, че Бастет е била съществото, което е водило душите от други измерения на Вселената на земята.

Спецове в окултното смятат, че нашата страна е един от мощните енергийни центрове на планетата. Тя има силата, както и на останалите енергийни места, като Чили и Перу в Южна Америка, и Тибет.

България крие в недрата си древни светилища, гробници, заредени със силни енергии, чудновати местности, лековити места, легенди за древни, както и за извънземни цивилизации. Такъв мощен енергиен център е и самата Странджа планина.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.