Така се прави странджански кебап: Вкусотия, която не е за изпускане!

0
673

Този странджански кебап се прави лесно и не е за изпускане

Предлагаме ви рецептата за странджански кебап. Винаги се получава чудесно, защото е лесен за приготвяне и не иска кой знае какви умения. Но пък е чудно вкусен.

странджански кебап
Странджански кебап – едно ястие за чудо и приказ

Трябват ни 500 грама свинско месо, 150 грама домати, лук, една скилидка чесън, червен пипер, една чашка с червено вино, кисели краставички, люта чушка, лимон, черен пипер, чубрица, сол на вкус.

Първо трябва да си почистим хубаво свинското месо от тлъстините и жилите, ако то не е филе, разбира се. После го нарязваме на по-едри парчета. Поръсваме го само с малко черен пипер и го запържваме.

Лука го нарязваме на ситно и го добавяме към мръвките. Същото това нещо правим след това и с чесъна, киселите краставички и доматите. Оставяме ги всички заедно, за да се задушат добре.



Поръсваме отгоре с малко брашно и пържим за около минутка. После слагаме необходимите подправки и наливаме и червеното вино.

Лютата чушка я накълцваме на ситно и също я прибавяме в сместа, а накрая добавяме и малко от лимона – според вкуса ни. Когато всичко това е готово, прехвърляме цялата смес в една тавичка и наливаме костен бульон.

Накрая оставяме това вкусно ястие да се задуши във фурната за около 20-ина минутки, не повече. Да знаете само какъв аромат и прекрасен вкус има този странджански кебап, просто не е за разправяне.

Това е едно идеално ястие за цялото семейство, а и за моментите, в които се чудите какво да поднесете на приятелите си, които са дошли на гости.

Пожелаваме ви да си го хапнете с огромен апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.