Преди Коледа в Монако: Родиха се кралските близнаци (ВИДЕО)

0
373

Цяла нощ в Монако се чуват топовни салюти, които приветстват най-новите членове на кралската фамилия. При това не едно бебе, а близнаци

Докато погледите на по-голямата част от света са вперени в херцогинята на Кеймбридж Кейт по време на официалната визита в САЩ и в нейната втора бременност, в Монако снощи се  чу  двоен плач на бебета.

Принцесата на Монако – 36-годишната Чарлийн стана майка на близнаците Габриела Терез Мари (Gabriella Thérèse Marie)  и Жак Оноре Рение (Jacques Honoré Rainier).

princess-babies
Преди Рождество огромна радост в Монако

По-голямото от бебетата е момиченцето Габриела, което  се роди в 17:04 часа, а само 2 минути по-късно и нейното братче Жак Оноре.

Но според Конституцията на Монако и техните закони на престола един ден ще застане Жак Оноре, защото там все още битуват старите порядки – короната се предава по мъжка линия.



За разлика от Великобритания, Швеция, Белгия, Холандия – монархии, начело на които застава първородното дете без значение от неговия пол, в Монако държат династията да се управлява по мъжка линия.

Точно поради тази причина днес принц на Монако е Албер Втори, а не неговата по-голяма сестра Каролин.

Идването на белия свят на кралските близнаци беше оповестено по най-тържествен начин с топовни салюти по 21 за всяко едно от децата.

princess-babies
Принцеса Чарлийн и принц Албер Втори на Монако станаха родители на близнаци

След това забиха камбаните на всички храмове в малкото кралство и накрая бяха пуснати сирените.

Денят, в който се родиха  двете кралски близначета, едното от които е бъдещият престолонаследник, ще бъде официален празник за Монако.

За Монако по-хубав подарък за Коледа не можеше да има!

Жителите на Монако са изключително щастливи и не крият своята радост.

Принц Албер Втори призова своите поданици, ако искат да правят подаръци на бебетата, да дарят средства в благотворителни фондове, които ще обявят.

 

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.