ЕКСКЛУЗИВНО! Има убийство в Пловдив и Вие може да съдействате за разкриването му

0
391

Александра Генова е само на 25 години, но въпреки това вече повече от 10 месеца активно се занимава с един нестандартен бизнес и определено има какво да ни разкаже за това как човек може да превърне хобито си в работа. От запален посетител, на т.нар. стаи със загадки, тя се е превърнала в горд собственик на Escape Zone Plovdiv тук>>.

Какво те накара да си направиш своя стая със загадки?

Още от малка съм фен на компютърните игри, свързани с търсене на скрити предмети и когато играх в стая със загадки за първи път, осъзнах, че за да играеш нещо такова, на живо, не е просто игра – това е изживяване.

Escape Zone Plovdiv
Александра Генова – собственичката на Escape Zone в Пловдив

Щастлива съм, че създадох нещо, което докосва посетителите емоционално – те не просто влизат „във филма“, но и тестват себе си, своята логика и възможности, отношенията си с приятелите, колегите и семейството. Същевременно с това адреналинът, който ги съпътства им доставя невероятни усещания!

Значи смяташ, че това забавление е подходящо за тиймбилдинг?



Да! Това е идеалният начин да се проверят отношенията в екипа и начина на мислене, защото участниците попадат в ситуации, които не се срещат в ежедневието им и всеки открива нови неща за себе си и съотборниците си. А най-важното при тази игра е да се играе като екип – отборите, в които има „лидер“ имат по-малък процент успеваемост от тези, в които съотборниците са равнопоставени. Доста пловдивски фирми избраха нашата стая за един различен тиймбилдинг, защото колкото и голям да е екипът, той се разделя на малки отбори, които се състезават помежду си за време и това прави тръпката още по-голяма.

А как стои въпросът с малчуганите, които искат да участват?

Големият интерес към стаята Ни накара да направим „детски“ вариант на стаята с улеснено ниво на трудност и загадки, които са подходящи за деца на възраст между 8 и 13 години. Това е и алтернативен начин за празнуване на рожден ден – много деца избират стаята, за да се позабавляват с приятели на празника си.

Можете ли да разкажете повече за създаването на стаята?

Escape Zone Plovdiv
Escape Zone Plovdiv

Всички загадки в стаята са авторски, а 90% от пъзелите и механизмите сме създали сами. Имам късмета сред приятелите ми да имам инженери, архитекти, специалисти по аудиовизуални системи, електромеханици. Всички те много ми помогнаха и ме подкрепиха в това начинание, а след като стаята беше вече готова – помогнаха и за тестването й.

Какво споделят посетителите ви след игра?

90% от отборите, веднага след излизане от стаята, ни питат кога ще има втора. За мен най-важното е, че всички хора излизат с усмивки, дори и тези, които не са се справили навреме с играта. Затова аз приемам работата си като удоволствие – нашите клиенти са щастливи и това е най-голямата награда за всеки, решил да се занимава със собствен бизнес.

Escape Zone Plovdiv
Escape Zone Plovdiv

Планирате ли изграждането на още стаи?

Да, в момента работим по втора стая. „Тайната на професора“ работи успешно вече 5 месеца, през които са преминали над 250 отбора и над 1000 участници. Това ме кара да побързам и да предложа на пазара в Пловдив още една стая, напълно различна от предишната. Идеята е да продължаваме да правим такива стаи, защото те предлагат изживяваме, което друг вид игра не може да предложи.

Escape Zone Plovdiv
Escape Zone Plovdiv

Притесняваш ли се от изграждането на нови, конкурентни стаи в Пловдив?

Абсолютно не! Всяка стая е сама по себе си различна и предлага коренно различно предизвикателство. а фактът, че се отварят нови стаи говори, че това е нещо модерно, различно и ценно за пазара. Естествено, конкуренцията е ценна, ако е качествена – лошите и необмислени стаи развалят впечатлението за бранша и могат да накарат хората да се откажат от подобен тип забавление, ако са останали недоволни. Проблемът е, че много хора смятат, че да се измисли стая е нещо елементарно и всеки го може, а не е така – това е интелектуален труд и за да бъде наистина оценен от хората, трябва да бъде оригинален. Аз самата заедно с моето семейство, като истински фен на жанра, посещавам стаите на колеги и всеки път се забавлявам.

Escape Zone Plovdiv
Escape Zone Plovdiv

Трудно ли е да имаш собствен бизнес в България?

Повечето хора биха казали, че е трудно, но всичко зависи от човека и идеята. Моят бизнес е доказателство за това, че един млад човек с хубава идея може да бъде независим и успешен. Има своите трудности, но за мен най-ценното е удовлетворението, което получавам, когато виждам щастливите и усмихнати хора, които излизат от стаята. А и фактът, че съм независима ме кара да се чувствам щастлива. Не съм се родила предприемач, но всеки ден се уча и усъвършенствам, най-вече благодарение на факта, че срещам напълно различни хора и научавам по нещо от всеки.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.