Така се прави бърз, сочен и чудно вкусен домашен сладкиш (не го пропускайте)

0
1601

Този домашен сладкиш винаги се получава отлично и е идеален десерт

Предлагаме ви рецептата за лесен домашен сладкиш, който може да направите бързо у дома. От него става перфектен десерт за цялото семейство, а спокойно може да го предложите и на гостите си.

домашен сладкиш
Ароматен и завладяващ с вкуса си домашен сладкиш, не е за изпускане

Трябват ни една чаша орехи, една чаша захар, половин чаша мед, чаша и половина вода, две чаши брашно, една лъжичка със сода за хляб, една лъжичка с канела, една ванилия.

Първо трябва да си кипнем водата, заедно със захарта и меда, а после ги сваляме от огъня и оставяме да изстине. След това добавяме към тях и счуканите вече орехи, заедно със содата бикарбонат, брашното и изброените подправки.

Тази смес се разбърква много хубаво и се изсипва после в намазнена тавичка, която сме поръсили и с брашно, за да не залепва сладкишът.



Накрая поставяме тази вкусотия да се пече във фурната, която е загрята на умерена температура, а когато сладкишът е готов, оставяме го да изстине малко и после го поръсваме с пудра захар.

Много лесно и бързо се прави този десерт, но става повече от вкусен. А най-хубавото му е, че не представлява никаква трудност и винаги се получава перфектно – дори ако с него се захване човек без никакъв опит в готвенето и кухнята.

Опитайте го и определено няма да съжалявате, защото е супер подходящ за следобедното кафе или чай, а защо не и за сладката раздумка с приятелки.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.