Вкусотия: Лесна, икономична и ефектна торта с маслен крем (супер рецепта)

0
608

Тази торта с маслен крем се харесва на всеки, непременно я опитайте

Предлагаме ви лесна, икономична и много ефектна рецепта за торта с маслен крем. Която задължително трябва да опитате, защото става просто фантастична.

Трябват ни 11 яйца, 125 грама масло, две чаши захар, една чаша с брашно, три лъжици какао.

торта с маслен крем
Лесна, икономична и наистина вкусна торта с маслен крем

Първо трябва да си разделим белтъците от жълтъците на седем от определените яйца. Жълтъците ги разбиваме с половин чаша захар, докато побелеят, а белтъците ги разбиваме на твърд сняг с другата половина чаша захар.

След това ги смесваме заедно и добавяме към тях брашното. От тази получена смес си изпичаме блатовете за тортата, а останалите яйца разбиваме с една чаша захар и прибавяме към тях какаото.



Оставяме ги да се варят, но на водна баня, докато кремът за тортата ни се сгъсти. После го оставяме да изстине и щом изстине, добавяме към него маслото.

След това намазваме с крем блатовете и ги подреждаме един върху друг. Цялата торта също накрая хубаво я намазваме с крема и я украсяваме по свое си желание с това, което обичаме или с това, което имаме под ръка.

Много лесна и икономична става тази торта, но пък е толкова вкусна, че не може да спрете да я ядете. Няма и риск да не ви се получи, защото не е никаква сложнотия – дори и дете би се справило с нея.

Съветваме ви още през уикенда да я пробвате, защото със сигурност ще зарадвате семейството си и ще си угодите на душичката в това вече мрачно и студено време.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.