Петър Дънов разкрил мистерията Кръстова гора? (Откъде идва силата й)

0
477

Петър Дънов разконспирирал тайната на Кръстова гора

Петър Дънов  разкри защо тази местност носи това име. И какво точно се е случило на едно от най-свещените места у нас, а и не само в границите на родината ни.

Каква е тайната на родния Йерусалим? Мистика ли е и каква е тайната на силата на свещеното место. Според легендата на Кръстова гора е скрита частица от кръста, на който е бил разпънат Исус Христос. Вярващите са уверени, че един ден той ще се покаже.

Петър Дънов разплита тайната на Кръстова гора
Петър Дънов разплита тайната на Кръстова гора

Кръстът на Кръстова гора крие не по-малко любопитна история. Според разказите на последователите на Петър Дънов, той изпратил един свой ученик- Йордан Стойчев, бай Данчо, за да открие местността Кръстова гора в Родопите.

Това се случило през 30-те години на миналия век. Учителят му казал още, че свещената земя е свързана с турското робство и освобождението на България от турския гнет.



Тук, казал му Дънов, са живели 300 монаха. Те работили и се молели за освобождението на България, а турците ги избили до един.

Бай Данчо открил местото. Бог му казал да пусне два бели гълъба. Където кацне единия, там да се постави кръст, а където кацне другия-да се построи църква „Света Троица” и олтар.

По това време се разболява тежко сестрата на цар Борис-княгиня Евдокия. Тогава той попитал Учителя как да я излекуват. Светият старец му казал да я заведат със самолет на местото и там да постои месец и тя ще оздравее от епилепсията.

Същото посъветвал и военния, защото и синът му боледувал от тази болест. И наистина след два месеца княгинята и момчето се излекували.

Тогава Петър Дънов поискал, в знак на благодарност, двамата да направят кръст от бронз и мед, тежък 66 килограма, да го занесат и сложат на определеното место.

На 1 май 1939 г. е донесен 66-килограмов метален кръст, изработен със средства, поделени между цар Борис Трети и подполковник Величков.

Той е монтиран на местото, посочено от Петър Дънов, на Кръстова гора.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.