Само погледнете тази вкусотия: Пръстите ще си оближете! (става и за страхотно мезе)

0
273

Тази вкусотия е перфектна за основно ястие и за мезе

Предлагаме ви рецептата за чудна вкусотия, която става и за основно ястие, и за супер мезе. Идеята е на далечно Мексико, които определено знаят какво да ядат. Наричат го чили кон карне и се прави много лесно.

Трябват ни 500 грама телешко месо, което е накълцано на ситно или смляно, една малка глава кромид лук, също накълцана на ситно, две счукани скилидки чесън, черен пипер и сол на вкус, 700 грама домати от консерва, две чаши с едър червен боб, който е накиснат във вода от предната вечер, половин лъжица чили на прах.

вкусотия
Страхотна вкусотия става това нещо наистина, препоръчваме

Първо трябва да си запържим лука до омекване в един по-дълбок тиган или тенджерка и в една лъжица олио. След това прибавяме към него телешкото месо, заедно с чесъна и оставяме да къкрят на средно силен огън, докато видим, че сместа започва да покафенява.

После я овкусяваме със сол и черен пипер според личния си вкус. Отцеждаме излишната мазнина от пърженето, за да не ни стане много мазно и тежко ястието.



След като вече сме отцедили излишната мазнина, добавяме нарязаните домати от консервата, както и чилито, и червения боб. Разбъркваме много хубаво, задължително захлупваме и оставяме да се вари така за около един час, но непременно на слаб огън.

Това чили кон карне е нещо просто фантастично и е прочуто не само в Мексико, но и по целия свят. Много хора го обожават и го използват като самостоятелно ястие, но и като плънка за паста, за мезе и други.

Ще видите, че много ще ви хареса и ще се превърне в една от любимите рецепти на семейството, особено на децата ви – повечето са луди по него.

Пожелаваме ви да си го хапнете с кеф и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.