Така се правят вкусни кнедли с телешка кайма (пръстите ще си оближете)

0
579

Тези кнедли с телешка кайма са просто разкошни и много лесни

Предлагаме ви рецептата за вкусни кнедли с телешка кайма, от които пръстите ще си оближете. Правят се лесно и винаги се получават идеално, дори и да не сте толкова опитни в кухнята.

кнедли
Чудно вкусни стават тези кнедли с телешка кайма

Трябват ни един килограм картофи, една чаша брашно, две яйца, 500 грама телешка кайма, галета, брашно, сол на вкус, черен пипер, естрагон, кимион и зехтин.

Първо трябва да си сварим картофите, а след това да ги обелим и да ги пасираме. Добавяме към тях яйцето, брашното, черния пипер, солта на вкус и галетата.

От всички тях си омесваме тесто, от което после правим кръгчета. По средата на всяко от кръгчетата поставяме по една лъжица кайма, която преди това сме овкусили с естрагон, кимион и сол на вкус.



Следва да оформим кръгчетата с плънката на топки, които после овалваме хубаво в брашното и ги пускаме да врат във вече завряла на котлона подсолена вода, в която има и една лъжица зехтин.

Щом видим, че топчетата изплуват над водата, не ги вадим веднага, а ги оставяме да поврат за още пет минутки. Накрая ги изваждаме внимателно с помощта на решетъчна лъжица.

Ако искате, може след това и да ги изпечете или изпържите за кратко, но може да ги оставите и така. Както и да ги направите, все са страшно вкусни и апетитни.

Поднесете ги с гарнитура по ваше желание и им се насладете подобаващо със семейството или приятелите си. Гарантираме, че ще останете много доволни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.