Болестта се лекува с преглъщане! (Или как да парираме настинката)

0
592

Болестта никога не е приятна

Болестта е не само неприятна, но разстройва целия ни организъм. През студените месеци настинката често ни тръшка на леглото и не създава дискомфорт.

Болестта се лекува с прием на много зелен чай

За болестта и по-точно за настинката китайците препоръчват зелен чай. Приемането на течности не само стабилизира организма, но и избутва болестта навън.

Затова те често казват, че болестта може да се преглътне! Поданиците на поднебесната империя препоръчват чая не само да е зелен, но и билков.

Според тях са необходими четири чаши, като последната изтрива настинката от нас.



Класическата рецепта за профилактика

са седем чаши зелен чай. Запарката се прави в продължение на три минути. Напитката не бива да е гореща, нито студена, а леко затоплена.

Зеленият чай може да е комбиниран с джинджифил. Той има мощно антибактериално и антиоксидантно действие. Според древните науки този корен има топла енергия.

Тя сгрява и стимулира кръвообръщението, повишава имунитета. Така ни предпазва от настинка и грип. Затова се препоръчва за профилактика при тях.

Двете съставки на организма имат почти магическо действие. Те бързо свалят високата температура, като тонизират и помагат при бързото възстановяване от болестта.

Чаят от джинджифил е особено полезен за деца. Той укрепва организма им. Препоръчва се и чай от мащерка и шипки, подсладен с мед. Той може да се пие всеки ден, но винаги топъл.

При бременните чаят от джинджифил има двоен ефект. Повишава защитните сили на организма, от настинка и грип, както и от други прояви на болестта. Но най-добрият ефект е, че намалява позивите на повръщане. Особено в началото на бременността, което мъчи повечето жени.

Това не само повишава съпротивителните сили на организма, пречиства го и ни спасява от по-нататъшни поражения на иначе безвредната настинка. Това наистина работи и народната рецепта действа срещу симптомите на настинка и  грип. Само след няколко приема на топлата течност, ефикасността е факт.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.