Така се правят вкусни гювечета с кюфтета: Ако не ги опитате, ще съжалявате! (супер рецепта)

0
992

Тези гювечета с кюфтета са нещо удивително вкусно и апетитно

Предлагаме ви рецептата за чудни гювечета с кюфтета. Ако не ги опитате, направо ще съжалявате, защото са прекрасни. Много са лесни, а стават и за основно ястие, и за мезе.

гювечета
Прекрасни стават тези гювечета с кюфтета, сами ще се уверите

Трябват ни 600 грама кайма, три глави лук, две чушки, два домата, 200 грама сирене, 200 грама кашкавал, четири яйца, черен пипер, червен пипер, кимион, чубрица, сол на вкус, олио.

Първо трябва да си овкусим каймата с посочените сухи подправки и от нея да си оформим кюфтенцата. След това тези кюфтенца ги запичаме или запържваме, според личния си вкус.

Нарязаните вече чушки и лук ги задушаваме леко, а после добавяме към тях и доматите, заедно с подправките чубрица, черен пипер, червен пипер.



Щом видим, че зеленчуците започват да поомекват, ги сваляме от котлона и идва най-приятната част, а именно реденето на гювечетата.

Във всяко от гювечетата поставяме по едно или няколко кюфтенца – зависи колко са големи, заливаме отгоре със зеленчуковата смес, а за капак натрошаваме и малко сирене.

Слагаме ги да се пекат във фурната, която вече сме загряли на не повече от 180 градуса. Трябват им само около 15-ина минутки, за да са напълно готови.

Преди да ги извадим, поръсваме отгоре с малко настърган кашкавал и им чукваме по едно яйце. Отново запичаме, докато яйцата станат готови.

Лесни, вкусни и най-вече разнообразни са тези гювечета, които горещо ви препоръчваме да сложите на трапезата си. Ще видите, че ще се влюбите в тях от първата хапка.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.