Свински котлети с мед и чили: Няма по-крехки и апетитни! (топ рецепта)

0
378

Тези свински котлети с мед и чили стават малка фантазия

Предлагаме ви рецептата за чудни свински котлети, но направени с мед и чили. Приготвят се много лесно, а стават толкова вкусни и крехки, че са наслада за всеки вкус.

свински котлети
Вкусни, крехки и супер разяждащи свински котлети с мед и чили

Трябват ни четири свински котлета, две скилидки чесън, една лъжица със зърнеста горчица, една лъжичка настъргана лимонена кора, две лъжици лимонов сок, две лъжици мед, две лъжички къри, една лъжичка с паста от люти чушки, една лъжичка куркума на прах, сол на вкус.

Първо трябва да си пресоваме чесъна. Взимаме след това свинските котлети и ги смесваме с всички останали посочени продукти в една по-голяма купа.

Разбъркваме хубаво всичко това, за да може котлетите ни да се мариноват и подправят наистина добре и обилно. После покриваме купата и я оставяме да престои в хладилника за около три часа.



Ако имаме време и не бързаме, най-добре е да я оставим за цялата нощ, за да може месото да се овкуси наистина фантастично и всичко да попие в него. Ако бързате обаче, става и само за няколко часа, но винаги предвидете време.

Когато са се напоили обилно с маринатата, свинските котлети се изваждат от купата и просто ги мятаме върху нагорещената скара, за да се изпекат и от двете страни.

Ако нямате скара, за знаете, че стават идеални и приготвени във фурната, където може да им сипете съвсем малко водичка. Така ще имате едно още по-крехко и сочно месо на трапезата.

След като са вече готови, сервирайте тези вкусни котлети с всичко, което ви е на сърце или по джоба и не му мислете много. Яжте, пийте, веселете се с приятели – това му е цаката!

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.