Така се прави любимият гювеч на Калин Сърменов (лесна и вкусна рецепта)

0
368

Този гювеч на Калин Сърменов наистина си струва да се опита

Предлагаме ви рецептата за любимия гювеч на актьора Калин Сърменов. Той го прави сам, защото се приготвя много лесно. А става наистина невероятна вкусотия.

гювеч
Калин Сърменов разкри рецептата за любимия си гювеч

Трябват ни една лъжичка червен пипер, сто грама олио, 200 грама ориз, 250 грама зелени чушки, 200 грама стар кромид лук, 750 грама телешко месо, 250 грама червени чушки, 500 грама домати, половин връзка с пресен магданоз, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем телешкото месо на порции и да го задушим в мазнината, след което го вадим от нея. В тази същата мазнина задушаваме и лука, нарязан на едно, но с малко вода.

Добавяме един-два нарязани на ситно домата и също ги задушаваме с лука. После ги разбъркваме с червения пипер и ги заливаме с малко топла вода или с бульон – става още по-хубаво.



Идва ред да върнем месото вътре, посоляваме на вкус и варим на тих огън, докато омекне наполовина. След това добавяме и нарязаните на ситно пиперки, другата част от доматите и ориза.

Накрая прехвърляме тази вкусотия в един глинен гювеч, заливаме го с малко топла вода и го поставяме да се пече във вече загрятата фурна. Печем го дотогава, докато видим, че вкусният гювеч е останал само на мазнинка.

Преди да го сервираме на трапезата, поръсваме отгоре порциите с пресен магданоз, който сме накълцали много на ситно. разкошен става този гювеч, а и не е никак сложен или скъп, така че спокойно може да си го правите и то често.

Той е един от любимите „деликатеси“ на актьора Калин Сърменов и след като го опитахме, разбрахме, че е напълно прав. Вкусът му ще допадне много и на вас, в което сме сигурни.

Пожелаваме ви да си го хапнете с огромна наслада и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.