Превръщат християнка в мъченица, след като я осъдиха на смърт (ВИДЕО)

0
33

Християнското мъченичество не е останало в миналото, защото терорът над християните продължава. Ще убият невинна  християнка, която осъдиха на  смърт

Спокойно можем да кажем, че целият ислямски свят е полудял.

Преди 2 дни бащата, братята и уговореният годеник убиха с камъни млада жена на 25 години, при това бременна в третия месец. Причината – против волята на своя баща се омъжила за мъжа, когото обича. Според религията в Пакистан, тя опетнила фамилната чест.

Сега пък се разиграва друга трагедия, този път в Судан.

християнка
Осъдиха на смърт красивата християнка Мериам. Ако светът не я спаси, свършва щастието на едно семейство

Млада жена на 27 години приела християнството и се омъжила за християнин. Семейството има едно дете момченца на 20 месеца.Братът на злощастната християнка Мериам Яхия Ибрахим предприема издирване на своята сестра и я откриха. Подава иск до съда в столицата на Судан за наказание в няколко обвинения.

Първото е смяна на религията. Според мюсюлманските традиции, който смени исляма с друга религия, върши огромен грях и се наказва със смърт.

Освен това, обвиняват младата християнка Мериам в изневяра, въпреки, че нито физически, нито емоционално  не е изневерила на своя съпруг, но е изневерила на Мохамад, затова трябва да бъде наказана със смърт.

На 15 май 2014 г. съдът отсъжда смъртна присъда за бременната християнка чрез обесване.

Преди да бъде обесена, Мериам трябва да бъде бита с пръчка – 100 удара.

Обвинената християнка имала срок от 4 дни да обмисли и да смени религията си, но тя категорично отказала.

Тази човешка драма ни връща в края на 1 до началото на 3 век, когато много християни са били измъчвани и убивани от езичниците.

Преди да бъде изпълнена смъртната присъда, Мериам ражда преждевременно в затвора момиченце, което кръщава Мая, научихме от  trud.bg.

Причината е преживяният стрес и лоши условия на живот в мръсната килия. Момченцето на Мериам също се разболяло, но никой не позволил да повикат лекар и да го лекуват.

Сега, след като роди, съдът може да постанови отлагане на смъртната присъда, защото жените, които кърмят падат под закрилата на тамошните закони.

Съпругът на Мериам наел адвокат, който се бори за живота на нещастната християнка. Самият той казва, че може да пострада, защото защитава друговерка, но пък неговият адвокатски дълг го задължава да бъде принципен.

Редица страни от Европа като Германия, Великобритания, Франция и САЩ вече са изпратили чрез техните посолства остри писма до правителството на Судан.

Те напомнят, че още през 2005 г. в Конституцията на Судан има кауза, според която всеки има право на религиозна свобода.

Молим се на Господ  силните държави да намерят правилния път и да спасят обвинената християнка Мериам! Стига вече пролята невинна кръв!

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.