Яко: Киселото зеле предпазва от рак, лекува стави, чисти кръвта! (И още много ползи)

0
478

Киселото зеле е супер полезно за организма

Киселото зеле може да е невероятна храна за здравето и нашето тяло. Без тази българската трапеза е немислима. Кисело зеле, припечено със свински мръвки. Или кисело зеле, с добавка ориз и отново с месо.

Зелеви сърми, няма по-невероятно ястие за трапезата ни преди Коледа, Нова година и други поводи. Но тази вкусотия не само ни гали небцето.

Киселото зеле лекува

Има и доказани ползи за нашия организъм, както и за здравето ни. То първо подобрява храносмилането. Киселото зеле има богато съдържание на фибри, които стимулират храносмилателната система.

То действа против запек, подобрява функцията на червата. Освен това предпазва от спазми и подуване на корема.



Ако постоянно си хапваме от тази вкусотия, това гарантира, че няма да боледуваме от рак на дебелото черво и стомаха. Невероятно но киселото зеле повишава енергията.

То съдържа завишено количество желязо, което стимулира кръвообръщението и обмяна на веществата. Предпазва от анемия и от главоболие.

Пълно е с витамин С, поради което стимулира имунната система.

Витаминът регенерира клетките, образува колаген и увеличава образуването на бели кръвни телца.

Киселото зеле е богато също на витамин К. Същият запазва здравината на костите. Той е „виновен” за регулира създаването на протеин, който регулира минералите в костната ни система. Витамин К предотвратява и остеопорозата.

Редовната консумация на кисело зеле намалява болката и всякакви възпаления на организма.

Според някои изследвания то съдържа и мощни антиоксиданти, които унищожават свободните радикали. Наличието им е от решаващо значение за създаване на раковите клетки.

Високото съдържание на фибри във вкусотията укрепва сърцето. Те са мощен бич срещу холестерола във вените и кръвоносните съдове. Това е важно за предотвратяване на сърдечно-съдовите заболявания.

Киселото зеле съдържа още един изключително полезен витамин. То е богато на витамин А. Което лекува очите и предпазва кожата от образуване на бръчки. Помага за намаляване на мускулната дегенерация и катаракта.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.