Дървен храм чисти пороци, лекува тежки болести! (Той е единствен у нас)

0
261

Дървен храм върши чудеса у нас

Дървен храм лекува тежки болести, след горещи молитви. Чудото се случва, твърдят миряни. Това става възможно в единственият дървен храм у нас. Църквата е нестандартна за нашите ширини.

Дървен храм у нас върши чудеса

Тя се е сгушила в горите на Боровец.Хората предават от уста на уста как в храма „Преображение Господне” се извършват чудеса.

Стига да се помолиш от сърце и тогава болката и мъката остават зад стените на тази невероятна дървена постройка.

„През последните години родителите все по-често водят децата си, които имат тежки здравословни проблеми.Хора твърдят, че след като посетят църквата, някои са се отървали от пороците си и вече живеят много по-леко. Но вярващите трябва да знаят, че изцелението не идва веднага.

Необходимо е да се помолиш от душа и сърце, и едва по-късно идва излекуването от болестта.

А в храма наистина стават чудеса, защото тук се лекуват и много тежки болести”, разказват свидетели на магията.

Храмът в Боровец е създаден през 1933 година.

Дървената църква е построена с доброволни дарения от собствениците на вили в бившата Чамкория. Както и със средства на на видни общественици и учени.

Сериозна финансова инжекция за нейния градеж е дал и самия цар Борис Трети.

Архитектът, съградил тази обител, имал австрийски корени. Затова и постройката е в типичен алпийски стил. Това придава на божия храм една уникалност и неповторимост.

Защото подобна църква не е позната за нашите ширини и за християнството. По-скоро подобни дървени молитвени домове са характерни за държави, където дървесината е достъпен дървен материал.

Такива има построени в Скандинавските страни, в Полша, Русия, Словакия, Сърбия и др.

Дървената църква в Боровец е била обновявана на няколко пъти. Подобна дървена църква е имало съградена и в Цариград, преди Освобождението от турско робство.

В нея е провъзгласена Българската екзархия. Но след това тя е заменена с трикорабна желязна конструкция, от най-модерен за времето си, тип.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.