Така се правят канелени бисквити с портокал: Незаменими са по празниците и много лесни!

0
356

Тези канелени бисквити с портокал стават прекрасен десерт за празниците

Предлагаме ви рецептата за чудни канелени бисквити с портокал, в които определено ще се влюбите. Правят се лесно, а са идеални за празниците, когато ни се хапва сладичко.

канелени бисквити
Прекрасни стават тези канелени бисквити с портокал

Трябват ни четири яйца, две чаши захар, шест лъжици мед, една чаша олио, 50 грама масло, една лъжичка сода за хляб, две лъжички канела, три чаши с брашно, един портокал.

Първо трябва да си разбием яйцата със захарта. После към брашното си прибавяме содата за хляб, заедно с настърганата кора от портокала и с канелата.

Смесваме след това олиото и маслото, а после ги добавяме към яйчената смес. Разбъркваме много хубаво и изсипваме тази смес към брашното.



С намаслени ръце започваме да си месим тестото за бисквитите, а ако е нужно, прибавяме още малко брашно. След това тестото го разделяме на три равни части, които разточваме и от тях си изрязваме формички по наше си желание.

Изрязаните вече формички ги подреждаме в една тавичка, която преди това сме застлали с хартия за печене, за да не залепват по нея нашите канелени бисквити.

Накрая ги пъхаме във фурната, която е загрята на умерена температура и ги оставяме да се пекат, докато добият онзи вълшебен и апетитен златист цвят.

Когато станат напълно готови, може да ги декорирате отгоре с малко течен шоколад. Така ще ви се получат не само още по-красиви, но и най-вече по-вкусни.

И само така да ги оставите обаче, пак са чудна вкусотия, от която ще останете удивени, че и пръстите ще си оближете чак. Това са разкошни канелени бисквити с портокал, с които гарантирано ще смаете близките и приятелите си.

Пожелаваме ви да си ги изядете с огромен апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.