Така се прави сарма от телешки дреболии: Вкусотия и половина! (топ рецепта)

0
1242

Тази сарма от телешки дреболии е нещо зверски вкусно

Предлагаме ви рецептата за вкусна сарма от телешки дреболии. Вкусотия и половина става, направо ще се влюбите в нея още от първата хапка.

сарма от телешки дреболии
Чудно вкусна сарма от телешки дреболии, не я пропускайте

Трябват ни 300 грама бял дроб, 200 грама черен дроб, половин сърце, една връзка с корени за супа, две глави лук, две лъжици стафиди, една чаша ориз, две яйца, две лъжици брашно, 60 грама масло, две лъжици олио, една чаша прясно мляко, две лъжици галета, черен пипер, сол на вкус, магданоз, копър.

Първо си поставяме дреболиите в три чаши и половина студена вода и ги оставяме да се варят. Внимателно обираме пяната на бульона и я изхвърляме.

След това осоляваме и поставяме в тенджерата и корените за супа. Варим до омекване. В олиото отделно си задушаваме вече нарязания лук, а после добавяме към него ориза и пържим около 3-4 минути.



Отцедените дреболии и корени от супа ги нарязваме на ситно и ги прибавяме към ориза, заедно с черния пипер, сол на вкус, магзаноза и стафидите.

Сместа я заливаме с две и половина чаши бульон от сварените преди това дреболийки и варим, докато не видим, че оризът вече е поел течността.

След това взимаме една тавичка, която е намаслена и поръсена с галета, и в нея изсипваме сместа. Заглаждаме я хубаво и я поливаме с половината от разтопеното масло. Печем в силна фурна за около 15 минутки.

През това време брашното се запържва в останалата част от маслото, разреждаме го с прясното мляко и го кипваме за 4-5 минутки. После го посоляваме.

Щом видим, че се е поохладило, добавяме към него и разбитите яйца като не забравяме постоянно да бъркаме сместа. Поливаме ястието с този сос и оставяме да се пече докато се зачерви апетитно заливката.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.