Леко и вкусно: Така се правят пикантни рибни кюфтета с джинджифил

0
278

Тези рибни кюфтета стават наистина прекрасни, всеки ги харесва

Предлагаме ви рецептата за пикантни рибни кюфтета с джинджифил. Те са идеални за след празниците, защото са леки и с тях може да свалите поетите през последните седмици калории. А и са страшно вкусни.

рибни кюфтета
Чудни стават тези рибни кюфтета

Трябват ни един килограм филе от треска, две глави лук, четири домата, пет скилидки чесън, два сантиметра корен от джинджифил, едно яйце, един лимон, три лъжици олио, черен пипер, червен пипер, куркума, кориандър, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем лука на ситно, заедно с чесъна. А джинджифила го настъргваме на ренде. Рибата я пасираме на кайма, а после я разбъркваме хубаво с яйцето, с половината от нарязаните лук, чесън и джинджифила.

Подправяме със сол на вкус, черен пипер, куркума. После разбъркваме хубаво и оставяме за около един час в хладилника, за да се маринова, както си му е редът.



През това време почистваме и нарязваме на ситно лимона, нарязваме си и доматите. Останалите лук, чесън и джинджифил ги запържваме заедно с доматите, лимона и с още малко куркума. Запържват се за около три минутки само.

Прибавяме след това червен пипер и кориандър, а после задушаваме за още пет минутки, докато не стане готов сосъс ни. Подправяме със сол на вкус и махаме от котлона.

Накрая изваждаме каймата от риба от хладилника и от нея си оформяме кюфтенцата. Остава ни само да ги прибавим към вкусния сос и да ги задушим за около двадесетина минутки, но на слаб огън.

Идея нямате каква вкусотия става от тези рибни кюфтенца, а и са страхотни за мезе. Особено с чаша узо, направо не е за разправяне какво удоволствие е.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.