Това е най-вкусното и крехко телешко с уханни зеленчуци (страхотна рецепта)

0
323

Това телешко с ориз и зеленчуци става малка фантазия

Предлагаме ви рецептата за телешко с ориз и зеленчуци, което става лесно и невероятно вкусно. Направо не е за разправяне, но човек трябва да го вкуси, за да се увери.

телешко
Само като го гледаш това телешко и устата ти се пълни със слюнка

Трябват ни 500 грама телешко месо, една чаша кафяв ориз, две чаши и половина телешки бульон, две чушки, една глава лук, 200 грама гъби, малко маслини, един морков, олио, магданоз, сол на вкус.

Първо поставяме телешкото месо в подсолена вода в една тенджера, за да се вари за около 40 минути. Най-добре да е тенджера под налягане, но може и обикновена.

Нарязваме на дребно лука и морковите. След това в нагорещена мазнина запържваме добре измития със студена вода ориз. Пържим го, докато не добие прозрачен цвят и после прибавяме към него морковите, лука и нарязаните гъби. Сотираме ги за кратко.



Посоляваме ястието и го подправяме с чубрица, а после прибавяме маслините и го разбъркваме. Взимаме една тавичка и в нея нареждаме вече сварените порции от телешко месо. Изсипваме ориза и ги заливаме с бульона, в който е вряло месото.

Разбъркваме добре, за да се смесят изцяло продуктите и пъхаме във фурната, където оставяме да се пече. Температурата на печене трябва да е около 200 градуса и печем, докато не видим, че водата е извряла.

Когато ястието е съвсем готово и го извадим от печката, го поръсваме отгоре със свеж и ситно нарязан магданоз. Става нещо невероятно и истински празник за сетивата ни.

Ако щете вярвайте, но по-вкусно и по-крехко месо не сте опитвали. Съветваме ви да го поднесете скоро на любимите си хора, а и на приятели. Защото гарантирано всички ще ви похвалят.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.