Басираме се: По-крехки и сочни пържоли не сте вкусвали! (с гъби, праз и кашкавалче)

0
1297

Тези пържоли с гъби, праз и кашкавал се разтапят в устата ни

Предлагаме ви рецептата за уникални пържоли с праз, гъби и кашкавал. Няма по-сочни и крехки от тях, гаранция. Правят се само за около час време, а са най-най-вкусните.

пържоли
Това са най-крехките и вкусни пържоли, които сме опитвали

Трябват ни четири свински пържоли, 250 грама вино, една лъжица соев сос, щипка сол, щипка сушена салвия, четвърт стрък праз лук, две лъжици олио, 200 грама гъби, 200 грама кашкавал.

Първо трябва да си поставим пържолите в една тавичка. Заливаме ги с 250 грама вино, чашка вода, лъжица соев сос и две лъжици олио. А после ги оставяме така за четири часа, за да се мариноват.

През това време си измиваме гъбите и ги почистваме от пънчетата им. Нарязваме ги. Измиваме, почистваме и нарязваме и праз лука на колелца.



Вече маринованите пържоли се поръсват хубаво и равномерно със сол и стритата салвия. Може да им ръснете и малко черен пипер. Върху тях нареждате нарязаните гъби или шапките на гъбите, както и кръгчетата от праз лук.

След това хубаво покривате тавичката с домакинско фолио и пъхате във фурната, където печете пържолките за около 50 минутки. После махате фолиото от тавата и поръсвате пържолите с настърган кашкавал.

Накрая ги връщате обратно във фурната за около десетина минутки, докато кашкавалът се разтече вкусно и апетитно. А след това знаете – сервирате пържолите, поляти с чудното сосче от печенето им.

Сещате се и без да ви кажем, че тези пържолки завладяват всеки още от първата хапка, дори само от аромата си. Е, разбира се, стига да не сте сред модерните напоследък вегани.

Направете си ги у дома за уикенда и ще останете повече от очаровани. А и на всичко отгоре пръстите, чиниите, че и тавата ще оближете.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.