Така се прави любимата вкусотия с тиквички и патладжан на Бориса Тютюнджиева

0
362

Тази вкусотия на Бориса Тютюнджиева става за идеално предястие

Предлагаме ви рецептата за любимата вкусотия на Бориса Тютюнджиева. Това е разкошно предястие с тиквички и патладжан, което се прави лесно и се получава винаги разкошно.

вкусотия
Ето я вкусотията с тиквички и патладжан на Бориса Тютюнджиева

Трябват ни две големи тиквички, два патладжана, 300 грама извара, два моркова, сто грама сварен грах, две яйца, три стръка магданоз, зехтин, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем патладжаните на половинки и да ги издълбаем. Поръсваме ги със сол и ги оставяме да се отцедят от горчивия си сок за около 20 минутки. След това ги измиваме и ги подсушаваме.

Тиквичките ги режем на две като всеки край се изрязва така, че да могат да стоят изправени. После и на тях им издълбаваме вътрешността.



В нагорещена мазнина след това запържваме издълбаната вътрешност на тиквичките и патладжаните. Прибавяме към сместа и подправките, след което слагаме в нея и нарязаните вече на кубчета моркови. Идва ред и на граха.

Разбъркваме и след малко сваляме от котлона и оставяме да се охлади тази вкусна смес. През това време си разбиваме яйцата в една купа и прибавяме към тях отново подправки и изварата.

Накрая смесваме хубаво със запържените вече зеленчуци и с тази апетитна плънка започваме да пълним издълбаните тиквички и патладжани.

Щом са напълнени и готови, пъхаме ги веднага във фурната – задължително в предварително намаслена тавичка. И ги оставяме да се пекат, докато добият онзи апетитен загар и чуден аромат.

Лесно, вкусно и най-вече диетично става това предястие, затова може да го консумирате колкото си пожелаете. Определено ще ви хареса, ние си облизахме пръстите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.