Честит Имен Ден на 14 декември! Честит професионален празник!

0
552

Още един повод за празнуване. Още един прекрасен повод да се обадите на хората, които обичате. Честит Имен Ден! Честит професионален празник!

На 14 декември имен ден празнуват всички, които носят прекрасните зимни имена  Снежана, Снежанка, Снежа, Снежка, Снежина.

Имената, свързани със снега, ясно показват, че сме в сезона на зимата. А и да не забравяме, че в миналото, когато при нас идваше Дядо Мраз, за да ни остави подаръци, той беше придружаван от неговата Снежанка.

Не можем да забравим и любимата детска приказка на известните  Братя Грим  за Снежанка и за 7-те джуджета.

И ако през последните няколко дена не валя нито дъжд, нито сняг, а даже грееше слънце, хубавото време е само повод да ни радва, защото има много дами, които очакват да бъдат поздравени за техния личен празник.



sneja
На 14 декември имен ден празнуват много българки със снежни имена

На 14 декември празнуват своя професионален празник всички ветеринари.

Една любопитна и важна професия. Хората, които полагат огромни грижи както за животните по селата и във фермите, чиято цел е дават мляко, по-късно и месо, да бъдат яздени и да стават шампиони по конен спорт, така и за глезливите домашни любимци, чиято функция е просто да радват своите стопани.

Както всяко нещо, в последните години и ветеринарната медицина се развива активно.

По примера на грижите за домашните любимци в чужбина, и у нас вече се полагат не само основни и належащи грижи, но и много допълнителни, дори екстравагантни.

Домашните любимци вече имат свои прически и маникюри, добре поддържани зъби. Стопаните ги къпят и поддържат със специална козметика за животни.

Няма да коментираме за новите модни тенденции в облеклата за домашните любимци. Но трябва да благодарим на всички ветеринари, които усърдно полагат грижи за здравето и за живота на животните.

Според църковния календар на 14 декември почитаме паметта  на Светите мъченици Тирс, Левкий, Филимон, Ариан и Калиник. За техния духовен подвиг можете да научите ТУК.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.