Топящо се в устата свинско с ароматен бял сос (пленяващо вкусно става)

1
1390

Това свинско с ароматен бял сос става вкусотия за чудо и приказ

Предлагаме ви рецептата за свинско месо с ароматен бял сос. Ястие за чудо и приказ, което се приготвя много лесно. Всяка домакиня би шашнала домочадието си и гостите с него, тъй като винаги се получава перфектно.

свинско
Чудно вкусно става това свинско месо с ароматен бял сос

Трябват ни 800 грама обезкостена свинска плешка, една чаша бяло вино, една глава лук, един морков, една лъжица брашно, две зърна бахар, един дафинов лист, щипка захар, половин чаша с настъргано твърдо сирене, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем месото на кубчета и да го поставим в една тенджера. В нея наливаме три чаши вода и включваме котлона, за да варим месото около час.

След това изваждаме мръвките от тенджерата и прецеждаме бульона. Измиваме си тенджерата и след това в нея отново поставяме мръвките, но заедно с нарязаните на ситно морков и лук.



Поръсваме със сол на вкус и наливаме прецедения бульон. Похлупваме съда и готвим ястието, но на слаб огън за около 40 минутки.

После прибавяме в него брашното, което сме размили на кашица заедно с бялото вино. Пускаме си зърната бахар, щипката захар и дафиновия лист.

Разбъркваме, похлупваме тенджерата и оставяме за още около половин час да къкри на слаб огън. Когато вече е съвсем готово, сервираме го още топло, с гарнитура по ваше желание и настъргано бяло сирене.

Става невероятно вкусно ястие, което се харесва на всеки, който го е опитал. А и не се прави никак сложно, трябва ви само малко време и най-вече желание.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Нищо по описаното не стана.Трите чаши вода,за един час се изпариха,и загоря и нямаше никакъв бульон за прецеждане..

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.