Така се прави топла и вкусна зелева яхния (идеална за периода на студ и грип)

0
503

Тази зелева яхния е просто перфектна за времето на студовете и грипа

Предлагаме ви рецептата за вкусна и топла зелева яхния. Много лесна, много бърза, но пък идеална в мразовитите дни и грипната епидемия. Знаем, че в такъв период организмът се нуждае от сочна и топла храна, така че зелевата яхния си е цяло чудо.

зелева яхния
Вкусна, топла и много лесна зелева яхния

Трябват ни кило и половина прясно зеле, 500 грама месо по ваш избор и вкус, 500 грама картофи, четири средно големи моркова, две глави лук, универсална подправка, черен пипер, сол на вкус, олио или зехтин.

Първо трябва да вземем една тенджера и в нея да поставим олиото, а после и месото. Запържваме го, докато добие онзи апетитен и красив златист цвят.

След това прибавяме в тенджерата към него и зелето, нарязаните на кръгчета моркови, заедно със ситно нарязания лук. Оставяме го да покъкри за още около десетина минутки.



После идва ред и на картофите, които добавяме, след като преди това вече сме ги нарязали на кубчета. Сипваме и водата и оставяме да се вари, докато стане напълно готово за хапване.

Идея нямате каква разкошотия става тази зелева яхния. А едновременно с това не е никак трудна за приготвяне. Най-хубавото е и, че не е изобщо скъпа и може да ви свърши чудна работа дори в дните преди заплата.

Става топла, уханна, вкусна и разяждаща. Какво по-хубаво от това в студените зимни дни, когато трябва да се сгряваме с горещи и питателни напитки и храни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.