Така се прави турската вкусотия гьозлеме (няма да може да я оставите)

0
1310

Това гьозлеме наистина става невероятно вкусно и апетитно

Предлагаме ви рецептата за гьозлеме – известната турска вкусотия, от която и ушите ще си изядете. Не се прави никак сложно, затова изобщо не й се чудете, а я захващайте веднага.

гьозлеме
Супер вкусно и разяждащо турско гьозлеме

Трябват ни две чаши брашно, една лъжичка сол, масло. А за плънката са ни необходими 300 грама телешка кайма, една глава лук, магданоз, черен пипер, сол на вкус, лют пипер.

Първо трябва да си направим тестото за вкусното гьозлеме като забъркваме брашното и солта. Прибавяме малко вода и така си замесваме тестото. След това го оставяме за около половин час, за да втаса.

През това време си правим плънката като нарязваме на ситно лука и го запържваме заедно с телешката кайма. Поръсваме ги с подправките.



След това отстраняваме от огъня и добавяме към тях нарязания на ситно магданоз. Взимаме после тестото и го разделяме на осем равни части.

Всяка от тези осем равни части я разточваме хубаво в кръг. В половината от всеки кръг се поставя от плънката и след това я затваряме с другата половина.

Натискаме тестото хубаво по краищата, за да слепне и да не ни изтече вкусната плънка при готвенето.

Взимаме накрая един тиган, който е загрят на висока температура, но без мазнина. И в него печем едно по едно всяко от гьозлеметата. Чак след като са вече изпечени, ги поръсваме или намазваме отгоре с разтопено масло.

Чудна вкусотия става това турско гьозлеме, направо не е за разправяне. Пък и не се прави никак сложно, затова може да го изпробвате още сега или през почивните дни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.