Президентът Радев се закле да служи на българския народ

0
244

Президентът Радев положи клетва пред НС, пред Конституцията и пред българския народ. На добър час на новия президент на България!

Тържествената сесия на НС протече по следния начин. В началото председателят г-жа Цецка Цачева призова депутатите да се регистрират. След това в залата на НС влязоха президентът Радев и вицепрезидентът Йотова.

Президентът Радев
Президентът Радев се заклева

Те бяха призовани един по един да излязат на трибуната, за да положат клетва. Първи се закле президентът Радев. Подписа държавен документ. След него излезе вицепрезидентът Илияна Йотова. След положената клетва също подписа държавния документ. Прозвуча химнът на България и на ЕС.

След това президентът Радев произнесе своята първа реч като български президент. В речта си новият държавен глава очертава проблемите на страната като ниски доходи, бедност, изтичане на мозъци от страната. Той казва, че българите заслужават достойно заплащане.

Президентът Радев
Г-жа Цецка Цачева определя дневния ред на НС

Трябва да се работи върху подобряване положението на хората в риск и на болните. Има много предизвикателства, с които новият президент трябва да се справи.



Президентът Радев обещава, че ще спазва Конституцията. Няма да превишава своите права, но и няма да позволява да му бъдат намалявани конституционните права.

Президентът Радев
Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова влизат в пленарната зала

Българската конституция отрежда важни прерогативи на българския президент. Започва от гарантиране на националните граници и завършва с реда в страната. България е член на ЕС. Страната има потенциал за сътрудничество в Източна Европа.

Обединена Европа трябва да бъде съхранена на всяка цена. Това ще стане с усилията на всички страни. Емигрантската криза също е важен фактор за стабилността на Европа. Важен фактор за развитието на света са и президентските избори в САЩ.

Президентът Радев
Вицепрезидентът Йотова се заклева

Терористичните атаки станаха част от ежедневието на немалка част от света. Сигурността на България трябва да бъде гарантирана. Това зависи от работата на всички структури и органи, свързани с реда и сигурността. Тези структури трябва да бъдат достатъчно добре мотивирани да служат на своята Родина. част от българската армия предстои да бъде превъоръжена.

Председателят на 43-то НС г-жа Цецка Цачева поздрави новата президентска двойка. След това обясни, че трябва да разпуснат 43-то НС. Трябва да назначат служебно правителство, което няма да бъде подкрепяно от депутатите. Трябва да подготвят новите предсрочни парламентарни избори за избор на 44-то НС.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.