Кражба може да лиши зрителите от нова серия за Джеймс Бонд

0
243

Още една нетипична новина от света на киното. Извършена е кражба, която може да възпрепятства поредната серия за Джеймс Бонд – „Спектър“  да  излезе на екран

Хакерите са огромна напаст и това е факт. Ако преди време, скрити зад маските на Анонимните, банваха сайтовете на различни важни институции и ведомства, днес Анонимните са вече в историята.

Но хакерите продължават да играят и да създават главоболия на много хора.

Последната голяма кражба в съвременната история е от компанията „Сони пикчърс“ (Sony Pictures Entertainment).

 Bond
Колата на Джеймс Бонд от новия филм

Находчиви хакери пробили паролите и откраднали сценария на  „Спектър“ с Джеймс Бонд.



Но кражбата  не се изчерпва само с това. Лични данни на 47 000 от служителите на Sony Pictures също са били откраднати от хакерите.

По случая работят екипи на ФБР.

Докато тече разследването, от пресцентъра на „Eon Productions“ изказаха своите огромни притеснения да не би някой да направи публично достояние целия сценарий.

Ако не беше станал този проблем, от Sony Pictures бяха планирали да представят новия епизод от култовата и неостаряваща поредица за Джеймс Бонд в началото на месец ноември 2015 г.

Но УС на „Сони пикчърс“ провежда свое собствено разследване. Следите водят към хакери от Северна Корея. От столицата Пхенян отказват да коментират случая, както и да се ангажират с някаква отговорност.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.