Няма второ като него: Боровинково парфе само за 30 минути (супер вкусотия)

0
353

Това боровинково парфе се прави наистина аламинут, а става приказка

Предлагаме ви рецептата за бързо боровинково парфе. Ще се влюбите в него, защото не само е вкусно, а и става повече от експресно – само за има-няма 30 минутки. Не го пропускайте, за да не съжалявате после.

боровинково парфе
Лесно, бързо и много вкусно боровинково парфе, пробвайте го!

Трябват ни 400 грама извара, две чаши кисело мляко, 200 грама сладко от боровинки, три пакетчета желатин, една чаша захар, една чашка елда, ванилия, един настърган шоколад.

Първо трябва хубаво да си отцедим млякото. След това го разбиваме с миксера, заедно със захарта, сладкото от боровинки, ванилията и изварата.

Добавяме после сварената елда и разбъркваме хубаво. Желатинът го накисваме във вода, за да бухне, както си трябва. След това го разтапяме на водна баня с количеството вода, което е посочено на опаковката му.



Не бива обаче да допускаме желатинът да заври. След като сме го приготвили по указанията, го оставяме настрани, за да изстине малко. А после го изливаме към предишната готова смес и отново енергично и хубаво разбъркваме.

Цялата тази смес я изсипваме в една форма за печене с пръстен. Отгоре обилно я поръсваме с шоколадовите стърготини и оставяме формата в хладилника, за да стегне парфето.

Добре е, ако това боровинково парфе престои поне 24 часа в хладилника, защото тогава става наистина готово за консумация – така, както биха го направили и майстор готвачите.

Сигурни сме, че страшно много ще ви допадне този десерт, защото е повече от разкошен. Лек е на вкус и се топи в устата при всяка хапка. Може да изненадате с него и приятели, дошли ви на гости.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.