Така се прави телешко с гъби и вино в гювеч на Мариус Донкин (страхотна рецепта)

0
1284

Това телешко с гъби и вино на Мариус Донкин става фантастично

Предлагаме ви рецептата за телешко с гъби и вино на Мариус Донкин. Предложението му наистина е страхотно и се прави лесно. Пръстите ще си оближете още като го вкусите обаче.

телешко с гъби
Чудно телешко с гъби в гювеч на Мариус Донкин

Трябват ни 600 грама телешко месо, 400 грама гъби, една чаша бяло вино, две глави лук, шест картофа, черен пипер, 70 грама масло, сол на вкус, олио, магданоз, чубрица.

Първо трябва да си нарежем гъбите и да ги задушим в масълцето. След това нарязваме телешкото месо на кубчета и го запържваме с малко олио. Нужни са му около десетина минути.

После прибавяме към него лука, който сме нарязали на полумесеци, заедно с гъбите, виното, подправките и нарязаните на кубчета картофи.



Оставаме ги на котлона за още десетина минутки и от време на време само ги разбъркваме. Накрая цялата тази вкусотия я взимаме и я изсипваме в един гювеч, но може и в йенска тенджера.

Задължително захлупваме съда, за да може ястието да се задуши. И оставяме във фурната, където се пече за около един час или час и половина време.

Температурата при печенето не трябва да е по-висока от 200 градуса, за да стане вкусотията така, както си е по класическата рецепта.

Не се колебайте да изпробвате това ястие, защото е наистина страшно вкусно. Самият Мариус Донкин признава, че преди години е бил кръгла нула в готвенето. Но впоследствие решил, че и това няма да му се опре.

Днес той е известен сред приятелите си като истински специалист по телешкото месо. А тази му любима рецепта не спира да пленява гостите в дома му.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.