Страшна вкусотия е тази панакота с мед (лесна рецепта)

0
397

Тази панакота с мед е невероятно вкусен и лек десерт

Предлагаме ви рецептата за панакота с мед. Прави се лесно, а става вкусотия и половина. Идеален десерт за всеки ден и всеки празник. Не го пропускайте, защото пръстите ще си оближете.

панакота с мед
Чудно вкусен десерт – панакота с мед

Трябват ни една лъжица сладкарска сметана, 250 грама прясно мляко, шест лъжици мед, една шушулка ванилия, една опаковка желатин.

Първо трябва да си кипнем прясното мляко заедно с меда. След това го сваляме от котлона и прибавяме вътре накиснатия желатин като не спираме да бъркаме постоянно.

Сметаната я кипваме за няколко минути и прибавяме към нея ванилията. След малко ги сваляме от котлона и изсипваме в млякото, но бавно и при непрекъснато бъркане.



Накрая разсипваме сместа в подходящи купички и я оставяме да се желира в хладилника за около три-четири часа. Не бързайте да ги вадите по-рано, защото няма да са напълно готови и няма да усетите цялата вкусотия на панакотата.

Когато сервирате крема трябва да го обърнете, а може и да го гарнирате по желание. Цялата тази работа отнема нищо и никаквите 30-35 минутки, заедно с приготвянето на продуктите от самото начало.

Панакота с мед става фантастичен десерт, който спокойно бихте могли да поднесете на гостите си при подходящ повод. Ще останат възхитени, защото е едновременно вкусно, леко и свежо за хапване.

Пожелаваме ви да си го направите и изядете с огромен апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.